Перно Рикар осиновява 3 кошера и над 180 000 пчели в България

Перно Рикар осиновява 3 кошера и над 180 000 пчели в България

Перно Рикар – един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки, осинови 180 000 пчели в България и ще финансира тяхното отглеждане в рамките на следващата една година. Това се случи в рамките на 10-ото издание на Responsib’ALL Day – една от основните доброволчески инициативи на компанията. Верни на визията да бъдат „créateurs de convivialité“ – създатели на споделени моменти и приятелства, вече десетилетие групата Перно Рикар посвещава един работен ден на доброволческа дейност в подкрепа на важни каузи в полза на обществото и природата. Тазгодишното издание на Responsib’ALL Day на Перно Рикар България бе посветено на опазването на пчелите и огромната им значимост за биоразнообразието. Компанията осинови 3 кошера, които служителите сами построиха. Благодарение на инициативата, ще бъдат подпомогнати българските пчелари в отглеждането и развъждането на пчелни семейства.

Перно Рикар осиновява 3 кошера

Пчелите са един от най-важните фактори за поддържане на биоразнообразието в природата. Екипът на Перно Рикар България, заедно с колегите си от Балканите, реши да свърже тазгодишния Responsib’ALL Day с каузата за опазване на пчелите. На 16 юни доброволците от компанията посветиха времето и труда си на посещение на ферма за пчели – запознаха се с процеса на отглеждането им и събирането на мед, и построиха 3 кошера. Те получиха ценна информация за значението на трудолюбивите насекоми за опазването на света и биоразнообразието такива, каквито ги познаваме. Научиха и някои от тънкостите при отглеждане на БИО кошери. Освен че се обогатиха с нови знания за пчелите и посветиха труда си на тях, те ще продължат да подкрепят тяхното отглеждане и през следващата година.

В този контекст Предраг Амиджич – управител на Перно Рикар България и управляващ директор на Перно Рикар Балкани, сподели: „За поредна година нашият екип с общи усилия и доброволчески труд успя да подпомогне една наистина страхотна кауза. Основна наша цел е да бъдем социално-отговорна компания, която се грижи за природата. Инициативата за опазване на биоразнообразието е основен стълб в Стратегическите насоки за устойчивост и социална отговорност на Перно Рикар до 2030 г., и на този ден, след двугодишно прекъсване, служителите на компанията по цял свят отново са заедно сред местната общност, като запретват ръкави в работа за чиста околна среда и запазване на биоразнообразието. Щастливи сме, че имаме възможността с труда си да подпомогнем опазването на така важните за съществуването на планетата ни пчели.“

Responsib’ALL Day 2022 в подкрепа на пчелите се проведе с помощта на неправителствената организация „Истински мед“, чиято дейност e посветена на защитата на пчелите, подкрепата за българските пчелари и производството на чиста и здравословна храна. Чрез доброволчество или закупуване на техните био продукти всеки желаещ може да даде приноса си за спасяване на пчелите.

Събитието протече със слънчево настроение и екипна работа. Кошерите, които бяха построени по време на Responsib’ALL Day, ще бъдат новият дом на осиновените пчелни семейства. Перно Рикар България също станаха кръстници на пчелите майки на своите кошери, като ги нарекоха на основните ценности, изповядвани от Перно Рикар – Предприемчивост, Доверие, Етика. Доброволците съпреживяха един ден на български пчелар и са по-мотивирани от всякога да продължават да помага за опазването на природата.

По време на Responsib’ALL Day 2022 екипът на Перно Рикар затвърди позицията си и по друга еко тема – рециклирането и разделното събиране на отпадъците. Служителите вече са пренесли природосъобразното си поведение от офиса в ежедневието си. Те бяха подготвили торби за разделно събиране на отпадъци, за да са сигурни, че след себе си оставят природата чиста.

Иницииран през 2011 г., ежегодният Responsib’ALL Day на Перно Рикар дава възможност на служителите на групата по целия свят да покажат своето отговорно отношение и работа в полза на обществото и природата. Обединени от стремежа на Групата към устойчивост, формулиран като „Good Times from a Good Place“, с общи усилия всички над 18 500 служители на компанията се борят за едно по-добро утре.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *