Луксозното строителство преобразява и крайните квартали на София

Луксозното строителство преобразява и крайните квартали на София

Сграда FESTIVAL в Люлин е финалист за LUXURY Property AWARDS 2023

Луксозното строителство вече навлиза успешно и в крайните столични квартали като жк Люлин, които традиционно са застроени със стари неугледни панелни блокове, отбелязва журито на годишните LUXURY Property AWARDS 2023.
Те ще бъдат връчени на 9 октомври 2023 в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia.
Организаторите на събитието, които са част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders, със съдействието на Зонта България, обявиха социалната кауза на церемонията – подкрепа за младите таланти от Националното училище за танцово изкуство – София. Те ще бъдат и специални гости на събитието.
Финалист за престижните награди е сграда FESTIVAL, която предлага изживяване с различни удобства – детски учебни заведения, плувен басейн, различни големи и квартални супермаркети, както и няколко спирки на градския транспорт. Достъпът до централната част на града е бърз и добре уреден – както с личен автомобил, така и с обществен транспорт. Инвеститорите на проекта са разработили специален план за допълнителни подобрения във и около територията на Festival – развитие на прилежащите към жилищния комплекс територии чрез професионална ландшафт архитектура, просторни детски площадни и допълнителни зони за спорт и отдих.


FESTIVAL се намира в столичния квартал „Люлин-5“ и се състои от три входа с различен брой етажи: от 7 до 9 етажа, плюс подземен паркинг.
„В АДВА-ЕС вярваме, че продаваме не просто дом – ние предлагаме нов начин на живот. Нашата философия е съсредоточена върху това да направим живота на нашите клиенти по-лесен и по-удобен, поради което проектирахме FESTIVAL с мисъл за техния комфорт“, споделят инвеститорите.
Терасите на всички апартаменти ще бъдат остъклени, което ще осигури уютно, целогодишно жилищно пространство с неповторима гледка. Сградата ще бъде свързана с централизирана система за отопление и топла вода (ТЕЦ) – надежден и рентабилен източник на топлина и комфорт, който е енергийно ефективен и устойчив. За по-голямо удобство на собствениците асансьорът стига до всички нива на подземният паркинг.
Всяко едно от жилищата във Festival ще бъде предоставено на собствениците си като white box – със завършване на най-тежките ремонтни дейности, а обитателите само ще решат стила на декориране и обзавеждане на новия дом.
Апартаментите тип white box покриват:

 • Направена е подова замазка, таваните са подготвени, а стените са шпакловани;
 • Отоплителната система на апартамента е готова за монтаж;
 • Изградени са водопровод и канализация, като са изпълнени и всички ВиК дейности в апартамента;
 • Монтирана е дограмата в жилището;
 • Електрическата инсталация е разделена на стаи;
 • Отлична топлоизолация с материали на Caparol / Baumit (12 см);
 • Акустични тухли за перфектна шумоизолация;
 • Висока енергийна ефективност на сградата;
 • Прозорци по немска система – шесткамерна PVC дограма на Rehau / Thyssen;
 • Вносни асансьори;
 • Бетонният таван на покрива и стените на подземния паркинг са направени от водоплътен бетон с кристализатор Penetron (САЩ) за отстраняване на течове;
 • Подобрена топлоизолация на покрива.
  Инвеститорът АДВА-ЕС работи на българския пазар за недвижими имоти от 2013 г. и изпълнява
  проекти в София и Варна. В България компанията е реализирала 6 строително-инвестиционни проекта със застроена площ над 40 000 кв.м. Строително-инвестиционното дружество е част от групата компании АДВА, която работи в областта на инвестициите в строителство на международния пазар вече повече от 30 години.
  В групата компании АДВА влизат също така дружеството АДВА-България, което е реализирало няколко проекта на жилищни сгради в гр. Поморие (България) с площ над
  10.000 кв.м. и дружеството АДВА-Естейт, което е инвестирало в няколко жилищни проекта с
  обща площ над 100.000 кв.м.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *