JYSK откри първите си магазини в Турция

JYSK откри първите си магазини в Турция

Retail Manager за JYSK Турция ще е Любен Мишев

От откриването на първия магазин на JYSK в Дания през 1979 г. досега компанията се е разраснала до над 3 200 магазина в 48 държави. Днес скандинавската верига за домашно обзавеждане разширява дейността си на нов пазар – Турция.

Първите магазини JYSK в Турция ще посрещнат клиентите си със страхотни скандинавски предложения за спане, обзавеждане и декорация в търговските центрове Torium AVM и Oasis Cadde в Истанбул.

„Очакваме с нетърпение да представим нашите страхотни скандинавски предложения на жителите на Турция. Отдавна искаме да разширим бизнеса си извън Европа и виждаме голям потенциал за JYSK на турския пазар. Силно вярваме, че нашият скандинавски асортимент ще се хареса на клиентите в Турция и както винаги, ще адаптираме част от асортимента си към местния пазар.“, казва Ян Бьог, президент и главен изпълнителен директор на JYSK.

Силната вяра в турския пазар е отразена и в амбициозния план за разширяване на JYSK. „Първите ни два магазина са само началото на плановете ни за разрастване, тъй като виждаме възможности за още повече магазини JYSK в Турция.“, споделя още Ян Бьог.

Служители на JYSK от България и Румъния помогнаха за подготовката на откриването на първия магазин в Турция. Дейностите на JYSK в Турция се координират от мениджърския екип в Румъния и България. Така, от май 2023 г. местната организация ще се нарича JYSK Румъния, България и Турция.

Retail Manager за JYSK Турция е Любен Мишев, който досега заемаше тази позиция в JYSK България. Сега, освен магазините в България, той поема и тези в Турция. Магазините на JYSK в Турция ще се обслужват от дистрибуционния център в Божурище, България, който в момента обслужва 11 държави.

Държава номер 48. Турция ще бъде държава номер 48 за JYSK. В 28 от тези държави JYSK оперира директно, а в останалите – по франчайзингов модел.

„Имаме силен бизнес модел, който работи добре както в страните, в които имаме собствени магазини, така и в тези с франчайз. Едно от най-големите ни предимства е концепцията ни за малки магазини, която ни позволява да бъдем по-близо до клиентите и да направим пазаруването им възможно най-лесно.“, казва Ян Бьог.

В допълнение към физическите магазини JYSK ще стартира и уеб магазин за Турция, който ще предлага на клиентите разширен асортимент с различни възможности за доставка, отговарящи на нуждите им. „Искаме нашите клиенти да имат безпроблемно пазаруване в JYSK, независимо как и къде предпочитат да пазаруват“, казва Ян Бьог.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *