Ивелина Кърмазова е сред претендентите за златните статуетки

Ивелина Кърмазова е сред претендентите за златните статуетки

Предприемачеството, насочено към съхраняването на традициите, е сред най-трудните дейности в съвременния комерсиален свят, отчита журито на международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia. Събитието ще представи и такива добри примери в женското лидерство и предприемачество.
Форумът е вдъхновен от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.


Като собственик на фирма за производство на изделия от порцелан и керамика предприемачът Ивелина Кърмазова съхранява над 100-годишните традиции на страната ни в този занаят. Наличието на основните суровини в България, от които те се произвеждат керамичните и порцеланови изделия – каолин, глини, кварцов пясък, са важна предпоставка за традициите в този сектор.

Ивелина е израснала в семейство с дългогодишен опит в силикатното производство, а детските й години са свързани с един от най-големите заводи на Балканския полуостров за производство на домакински порцелан и стъклария.
Завършила е Керамичен техникум, а след това Физика в СУ „Св. Св Климент Охридски“.
„По стечение на обстоятелствата през 2002 година ми беше предоставена възможност за развитие и управление в същия този завод. Но през 2007 година – по решение на собствениците, дейността беше спряна и решението да основа собствена фирма и да продължа да се развивам в тази посока ми се стори повече от естествено“, споделя тя. Производството на порцелан и стъкло е изключително трудоемко, учи на дисциплина и търпение, на внимание към детайлите, допълва бизнес дамата.
„Но пък е толкова вдъхновяващо, увличащо, благодарно и красиво. Обръщайки се назад в годините, въпреки всички трудности, неуспехи, перипетии… бих избрала отново и отново същата „работа“, защото за мен тя е не просто „работа“, а любов и страст“, допълва Ивелина.
Партньори на събитието са Зонта Клуб България, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество, Българската Търговско-Промишлена Палата, Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs – ABLE, Bulgarian Industrial Capital Association – BICA, Association Agora France, Agora Club Calais 8 France и други.

Снимки: Личен Архив

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *