„Годишни времена” в един празничен предпролетен Вивалдиев концерт

„Годишни времена” в един празничен предпролетен Вивалдиев концерт

Концерт за 2 тромпета, “La Follia” вариации и “Годишни времена” в един празничен предпролетен концерт.

Предстои ни пролет – сезонът на любовта. Той е често променлив, с разцъфващата си дълго бленувана красота и жажда за живот. Говорейки за предстоящата пролет, не е зле да припомним, че неслучайно Вивалдиевите „4 годишни времена“, получили международно признание като абсолютен музикален шедьовър, продължават да придават цвят на иначе стерилната реалност на ежедневието ни, в което рядко се сблъскваме със суровостта на зимата, с тържеството на пролетта, стихийността на лятото и щедрия триумф на есента.

Многократни са реверансите на Кварто-музикантите към творчеството на Вивалди. И винаги са невероятно емоционални, с изключителен драматичен заряд, последвани от нестихващите овации на екзалтираната им публика, която винаги изпраща артистите от сцената на крака. На 1-ви март солистите на сцената на Зала България ще бъдат темпераментният цигулар Иван Пенчев и виртуозните тромпетисти Петър Македонски и Сиво Пенев, а в прочутата “La Follia” втората солистка ще е Светлана Станчева, която е неизменна част от титулярния Кварто-състав. 
Програмата ще започне с виртуозния концерт за 2 тромпета, а завладяващата Вивалдиева “La Follia” (Лудост) ще бъде една своеобразна увертюра към прочутите “Годишни времена”.

Думите са излишни. Вивалди от Кварто. В ръцете сме на най-добрите. И те, и ние, го заслужаваме.

Кварто Квартет е част от състава на Софийска филхармония.

Билети ще намерите на касата с намаление за съответните категории и онлайн ТУК.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *