GLAMI, европейска платформа за модни находки, придобива Stileo

GLAMI, европейска платформа за модни находки, придобива Stileo

GLAMI придобива италианския Stileo и засилва позицията си като една от водещите европейски платформи за модни находки

GLAMI, водеща европейска платформа за модни находки, и Stileo, най-голямата платформа за мода на италианския пазар, обединиха усилията си в началото на годината, създавайки една от най-големите платформи за модни открития в Европа. С присъствие на 14 пазара, GLAMI и Stileo генерират повече от 500 хиляди месечни поръчки към свързаните си електронни магазини и амбицията им е да увеличат този брой до 1 милион.

GLAMI е основана през 2013 г. в Чехия като модна търсачка и през годините свързва своята платформа с повече от 3200 онлайн магазина за мода. Благодарение на постоянните инвестиции и използването на изкуствен интелект, което води до интелигентна категоризация и модна селекция, съобразена с всеки потребител, GLAMI прави откриването на мода и пазаруването по-лесно. Тя посреща повече от 40 милиона посетители месечно на 13 пазара, които могат да избират от над 15 милиона продукта и повече от 25 хиляди марки.

Stileo е създадена през 2014 г. с подобна визия – да събира и организира модни оферти в „модната мека“ на света – Италия. Компанията е базирана във Вроцлав, Полша, и в момента има екип от 30 професионалисти, занимаващи се с всичко от бизнес развитие до маркетинг. Италианската онлайн търговия се разраства все по-бързо и в момента достига цели 35,6 милиона потребители, а онлайн пазаруването на мода генерира 26% от приходите му. Stileo е един от най-големите модни уебсайтове за онлайн пазаруване в Италия със 7 милиона посетители месечно, които могат да открият модни продукти от повече от 220 партньорски електронни магазина. Сред най-важните партньори са Amazon, Farfetch, Escarpe, Luisaviaroma, Mec Shopping и Maxi Sport.

И GLAMI, и Stileo се разраснаха през годините, превръщайки се в ключови играчи в модната онлайн търговия на съответните им пазари. Докато GLAMI успя да се утвърди в Централна и Източна Европа, Stileo успя да се наложи на силно конкурентния италиански пазар. Тъй като Stileo става част от GLAMI, тя ще продължи да работи под марката Stileo на италианския пазар и планира да интегрира своята технологична платформа с GLAMI през юли.

На снимката: Томаш Ходбод – съосновател и главен изпълнителен директор на GLAMI, Игор Смолни – главен изпълнителен директор на Stileo и Ян Кешелак – главен директор по приходите GLAMI

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *