Фестивалът Piazza Moretti отново превръща София в „Малка Италия“

Фестивалът Piazza Moretti отново превръща София в „Малка Италия“

Фестивалът посветен на италианската култура и кухня – Piazza Moretti се завръща, за да преобрази отново София в „малка Италия“.

Столичани и гостите на града вече могат да направят своето пътешествие като посетят площад Славейков до 14 май, неделя, включително. Повод за трансформацията е любимата бира на италианците – Birra Moretti, в чиято философия се крие неписаното правило, че насладата от добрата храна винаги е споделена в добра компания и с добра бира. За да потопи столичани в това пътешествие, Piazza Moretti ще предложи на посетителите и оше много изненади: любими рецепти от италианската кухня, страхотна музика на живо и забавни игри.

Официален старт на 3-дневното приключение даде Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от HEINEKEN, с топло приветствие към гостите, като разказа за пътя на Birra Moretti до България и за емоциите, които тя носи на консуматорите, именно чрез създаването на специални моменти за споделяне с близки и приятели.

Първия ден от вълнуващото изживяване в сърцето на София продължи с демонстрации на живо на един от най-известните италиански шефове в България – Лео Бианки, който разкри тайните в приготвянето на традиционна рецепта за паста. За да се докоснат и усетят автентичния вкус на Италия, посетителите се насладиха още и на пица, прясно изпечени панини и специално създадените за тридневното „пътешествие“ gelato ягодово сорбе с Birra Moretti и Birra Moretti със солен фъстък.

Освен кулинарните изкушения, вечерта продължи с изпълнения на италианска музика на живо от Исус Ангелов – известен като кралят на акордеона и оперното трио Канто. Приятелската и уютна атмосфера струеше от богатата програма на Piazza Moretti, което направи преживяването за първия от дните на фестивала неповторимо и емоционално. Традиционният фон при събиранията в Италия често е самата глъчка от хората, които са щастливи да споделят времето, храната и пивото заедно. Но никоя италианска атмосфера не е завършена без музика, затова и на Piazza Moretti гостите ще могат да се насладят на още изпълнения на италианска музика на живо.

За Birra Moretti
Birra Moretti влиза на българския пазар като част от богатото портфолио на ЗАГОРКА, част от корпорация HEINEKEN. Автентичната италианска бира, която е и най-продаваната бира в Италия, заема специално място в глобалното портфолио на компанията за страни като Великобритания, Ирландия, Нидерлания, Румъния, САЩ, Канада и Япония, където се налага като една от популярните премиум бири. През 2006 г. става единственият италиански бранд, който е награден едновременно със златен и сребърен медал от „World Beer Cup” – едно от най-значимите международни състезания в индустрията. Birra Moretti получава и 5 отличия в „Австралийските международни бирени награди“, затвърждавайки статуса си на световно обичано качествено пиво.

В България, Birra Moretti може да бъде намерена в рециклируема опаковка от стъкло в 330 мл и 500 мл, както и в кен от 500 мл, в магазинната мрежа. Допълнително към тях наливна Birra Moretti се предлага и в HoReCa мрежата.

Birra Moretti вдъхновява истинския „италиански стил“, който напомня, че насладата в живота се крие в простите неща,. Историята на италианската класическа бира започва през 1859 г., когато тогавашният 37-годишен Луиджи Морети решава да създаде собствена пивоварна в Удине, регион Фриули. С откриването на своята малка пивоварна, Луиджи Морети дори не подозира до какви размери марката му ще се разрасне в бъдеще.

Няколко години след продажбата на първата бутилка Birra Moretti е лансиран и историческият образ на мъжа с големия baffo (пр.от ит. мустак), който олицетворявал истинските ценности на марката: автентичност, традиция и неподправеност. Мъжът с мустаците става символ на автентичния вкус бира, а през годините бива изигран и от различни актьори и става известен като „Мъжа от етикета“ – основен герой в серия комикси с рекламна цел на известния художник Бруно Боцето.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN
Пивоварната на ЗАГОРКА АД има над 120-годишна история, датираща от създаването на първо пивоварно дружество в Стара Загора. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения, които дават възможност за отговорен избор на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

В оставащите дни, гостите на Piazza Moretti ще могат да се насладят и на традиционна италианска кухня и любимата италианска бира Birra Moretti, споделени автентичните рецепти от т.нар. „nonna“ [от италиански език – баба], пазителите на традицията в семейството, които предават тънкостите за изготвяне на прясна паста или тестени изделия от поколение на поколение. Един истински италиански празник е незаменим без тях и те, разбира се, ще бъдат част и от Piazza Moretti.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *