„Денят, в който се научих да живея“ от Лоран Гунел

„Денят, в който се научих да живея“ от Лоран Гунел

Издателство „Колибри“ пусна нов тираж от световния бестселър на Лоран Гунел „Денят, в който се научих да живея“ (преводач: Румяна Маркова). Просветляващо пътуване към вътрешната свобода, към световете на другите и към разбирането, че човекът е част от едно изначално хармонично цяло.

„Исках да напиша вълнуваща история, която разкрива дълбинното ни желание да се чувстваме удовлетворени от собственото си съществуване“, признава авторът. „Денят, в който се научих да живея“ ни въвлича в едно светло и емоционално приключение на духа, на ценностната трансформация и себепостигането. Универсалните въпроси за смисъла на съществуването, за щастието, за щедростта на общуването и отдаването тук намират своите отговори. И тези отговори са оптимистична алтернатива на доминиращия в съвременното общество култ към вещите и успеха.

Действието се развива в Сан Франсиско. В един слънчев неделен ден Джонатан, млад мъж с кариера на застраховател, се разхожда по кея, наслаждавайки се на покоя след тежка работна седмица. Внезапно пред него се изправя мургава красавица. Тя се вглежда в дланта му и изрича злокобно предсказание: краят на живота му наближава… Тези думи се превръщат в шокиращо изпитание за героя, но също така в прозрение, „гранична ситуация“, в която той открива себе си, своята автентична човешка същност.

Роден през 1966 година, Лоран Гунел е популярен френски писател и психолог, преподавател в Университета в Клермон-Феран, експерт по личностно развитие и невролингвистично програмиране, чиито книги са бестселъри в цял свят. Опитът му на изследовател на човешкото поведение, пътешественик и консултант е въплътен в бестселърите „Човекът, който искаше да бъде щастлив”, „Бог пътува винаги инкогнито”, „Обещавам ти свобода”, „Денят, в който се научих да живея”, „И ще откриеш съкровището в теб“. Повечето творби на Гунел съчетават романовия сюжет с популярната психология, таланта на писателя със знанията на учения. В жанрово отношение романът „Intuitio”, също издаден от „Колибри“, е психологически трилър. А „Пробуждането“, една от най-честните му книги, е форма на обвинение срещу играчите, манипулиращи всички нас: едрия бизнес и многонационалните компании, правителствата, народните избраници, медиите.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *