Бизнес дамата Ваня Михайлова е финалист за златните статуетки

Бизнес дамата Ваня Михайлова е финалист за златните статуетки

Благотворителните каузи на жените-предприемачи традиционно са във фокуса на международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Добрите примери в женското лидерство и предприемачество ще бъдат отличени по време на събитието, вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.

Бизнес дамата от Стара Загора Ваня Михайлова е собственик на две фирми, но работните й ангажименти не пречат на обществено значимите каузи, които активно инициира и развива. Макар, че е в мъжкия бизнес с метали с фирмата си „Метал-М“ ООД , с другата си компания „Корио Капилис“ ЕООД тя успешно развива дейност в областта на естетичната дерматология и красотата.
„Винаги съм помагала на близки и приятели, но когато станах член на Зонта клуб Стара Загора осъзнах, че смисълът не е само в това да помогнеш някому, а също да намериш съмишленици, да ги обединиш и да работите заедно за по-големи каузи“, споделя тя.
Ваня Михайлова е инициатор за създаване и оборудване на „Библиотека на знанието“ в новата Профилирана гимназия по компютри и математически анализи „Професор Минко Балкански“ в Стара Загора. Идеята й е да създаде за поколенията учащи една слънчева, модерна обстановка за съхранение на книги и за четене, както и за провеждане на различни събития на децата.
„Да инвестираш днес в образованието на нашите деца, особено на талантливите, е инвестиция в бъдещето на нацията. И днес това е факт! С удоволствие оборудвах залите с отопление за провеждане на математически състезания в почивните дни“, допълва още тя.
За 10-ия юбилей на другата си фирма – „Корио капилис“, тя подкрепя Държавна Опера в Стара Загора. Там под ръководството на примата Русалина Мочукова е създаден проекта „Ние сме Музиканти“, в който участват деца със специални образователни потребности.
„Сред тях е едно младо прекрасно момиче – Христослава Иванова, което тази година е абитуриент. Знаейки колко е трудно за семейството да съчетае издръжката на Хриси, да покрие грижите по нея и да организира бала й, реших да организирам едно Бяло Дерма парти и да призова отново гостите да дарят средства за Хриси, а ние като салон за красота да осигурим безплатно тоалет, прическа, грим и т.н. Днес Хриси се вълнува и очаква своя абитуриентски бал, а семейството й е спокойно, че тяхното момиченце ще бъде като всички други млади и красиви абитуриентки“, разкрива бизнес дамата, която е готова да помогне и на други деца в затруднено положение.
„За доброто трябва да се говори, защото то е заразно! То възпитава и увлича и други дарители. И колкото повече има хора с големи сърца, готови да помагат – толкова света за някого ще стане по-добър!“, обобщава Ваня Михайлова.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *