БЕТОВЕН – “Писмо до Бог” – очакваният концерт

БЕТОВЕН – “Писмо до Бог” – очакваният концерт

26 януари, 19,00 ч. зала България
Посланието на Кварто за предстоящата година

       Очакваният Бетовенов концерт на Кварто най-накрая ще се състои, след промяна в първоначалната дата. Вярната публика на Кварто музикантите, ще има възможността в петъчната зимна вечер на 26 януари, да се наслади на една от най-красивите арии за цигулка, ”Романс във фа оп.50 - едно великолепно поетично размишление, съзерцателно и философско. 

След като завършва своята „9-та симфония“, Бетовен навлиза в личния лабиринт на последните си струнни квартети, чиято премиера хвърля в неподозирани емоционални състояния публиката на онова време. Никога изкуството не е било така близо до Бог, както в “Благодарствено писмо до Бог за изцелението ми в лидийски лад” – третата част от легендарния му квартет опус 132, написан в последните месеци от живота на композитора.

След като чува Бетовеновите късни квартети, Франц Шуберт пише: “След това, какво ни остава да пишем?”, а Стравински казва: “Абсолютно съвременна музика, която ще бъде съвременна завинаги”.

„Писмо до Бог“ – посланието на Кварто към публиката за предстоящата година. Съкровената изповед на музикантите, които посрещат година, с поглед нагоре и отвъд. С обич и благодарност за това, което имаме и с вяра в светлината на онова, което предстои.

Подарете си едно малко пътуване из своя личен свят. С Кварто и с музиката на Бетовен.

· Бетовен – Романс във фа за цигулка и оркестър опус 50

· Бетовен – Симфония за струнни “Писмо към Бог” по Струнен квартет опус 132 (световна премиера)

Quarto – The Chamber Musicians of Sofia

Иван Пенчев – цигулка

Кварто е част от състава на Софийска филхармония.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *