Агент Аргайл превзема книжарниците на 9 февруари

Агент Аргайл превзема книжарниците на 9 февруари

Българското издание на „Аргайл“ (превод: Надя Баева) потегля към книжарниците на 9 февруари. По думите на Матю Вон, режисьор на едноименната киноадаптация, това е най-впечатляващият шпионски трилър от поредицата за Джеймс Бонд насам.

Мечтата на руски магнат да възвърне величието на нацията отключва верига от събития, които ще доведат света до ръба на хаос. Само Франсис Кофи, легендарен служител на ЦРУ, може да го предотврати. Но за тази цел ѝ е нужен човек с изключителни качества. Като Аргайл.

Животът на Аргайл се преобръща след смъртта на родителите му. Той просто се носи по течението и държи външния свят настрана. До момента, в който характерът и брилянтният му интелект привличат вниманието на една от най-властните жени в подземния свят.

Кофи знае всичко за тъмното минало на Аргайл. Но тя също така знае и че той притежава умения, които ще му помогнат да се присъедини към екипа, изправен срещу една от най-могъщите личности в света. Обучението му по шпионаж ще го преведе от джунглите на Тайланд, булевардите на Монако и манастирите на Атон до забравена пещера дълбоко в планините. Предстои фатална надпревара на живот и смърт, която може да го спаси или да го погуби веднъж завинаги.

Ели Конуей, мистериозната авторка на „Аргайл“, е родена и израснала в северната част на щата Ню Йорк. Пише дебютния си роман за агент Обри Аргайл, докато работи като сервитьорка в нощна закусвалня. „Знам, че писателите правят гримаса, когато други писатели кажат: „Книгата се написа сама“, но с тази наистина беше така“, признава Конуей. Написването на книгата ѝ помага да се възстанови след зловещ инцидент, който разтърсва живота ѝ из основи. Ако се съди по успеха на романа, агент Аргайл е знаел много добре в чий сън да се появи. И в чия фантазия да се развихри.

От 2 февруари по кината у нас тече „Аргайл: Супершпионин“ — шпионска екшън комедия по сценарий на Джейсън Фукс, вдъхновен от книгата. Разпространител е „Форум Филм България“. Режисьор на филма е Матю Вон, а главните роли се изпълняват от Брайс Далас Хауърд, Сам Рокуел, Брайън Кранстън, Катрин О’Хара, Хенри Кавил, София Бутела, Дуа Липа, Ариана Дебос, Джон Сина и Самюъл Джаксън. Заглавието донесе първото място за филм на Apple в боксофис класацията в САЩ.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *