Съюзът на пивоварите – партньор на марато на K3 Ultra в Родопите

Съюзът на пивоварите – партньор на марато на K3 Ultra в Родопите

Спорт, здравословен начин на живот и връзка с природата – това са основните послания, които за пета поредна година обединиха Съюза на пивоварите в България, организаторите и участниците в ултрамаратона К3 Ultra – Gold Border Race. В планинския екстремен маратон тази година се включиха над 1300 участници, които преминаха успешно трасетата с обща дължина от 227 километра на каменистия и стръмен терен на Родопите в района на Златоград. Победители в най-дългото и тежко трасе от 85 км станаха Александър Христов при мъжете и Боряна Николчева при жените.

След дълги часове на маратонско бягане или след интензивни физически занимания много атлети се обръщат към любимата си бира, за да отпразнуват своите постижения. Още повече, че безалкохолното пиво има редица ползи за възстановяване на спортистите след тежки физически натоварвания. Освен че съдържа 92% вода, бирата подпомага електролитния и минерален баланс на организма, тъй като е естествен източник на калий и натрий. Редица изследвания показват, че умерената консумация на бира помага за облекчаване на стреса, повишава настроението и отключва хормоните на радостта.

Освен предизвикателно за спортния дух състезание, К3 Ultra маратонът е и прекрасен повод да се популяризира общуването с природата, нейното опазване и възстановяване. Като партньор на събитието Съюзът на пивоварите подкрепя усилията на организаторите за възпитаване на отговорност към българските планини и околната среда. В тази връзка по време на К3 ултра маратона СПБ представи инициативите си за разделно събиране на опаковки от бира с кампанията „Върни ме“. Тя дава на потребителите ясни насоки как да се събират и връщат бирените бутилки с цел тяхната многократна употреба, рециклиране и оползотворяване.

Бизнес и технологии Спорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *