Хибрид между AI и човешки модел на защита предотвратява загуби за милиарди

Хибрид между AI и човешки модел на защита предотвратява загуби за милиарди

● Системата успешно защитава активите на над 1.2 млн. потребители и на стойност над 2.4 млрд. долара през 2024 г.
● Сред областите, в които мерките за сигурност на Binance са най-ефективни, е етапът на теглене на крипто

Усъвършенствани стратегии за управление на риска с хибриден подход, включващи мониторинг в реално време, успяват успешно да защитят активите на над 1.2 млн. потребители на крипто борсата Binance. От компанията съобщават за предотвратяване на потенциални загуби от измами в размер на 2.4 млрд. долара през първите седем месеца на 2024 г.
Системата за борба с измамни дейности се базира на хибриден подход между изкуствен интелект и човешки поглед, който позволява на Binance да идентифицира точно и в реално време подозрителни трансакции в платформата. Работейки 24/7, механизмът за управление на риска е интегриран във всички вертикали на екосистемата на борсата, като осигурява защита на потребителите, ангажирани с P2P търговия, плащания, теглене на криптовалути и др.
Мерките на борсата отчитат най-голяма ефективност във финална фаза – при опит за теглене на средствата. От всички 2.4 млрд. долара, цели 45% (1.1 млрд. долара) са предотвратени именно на този етап.
,,Комбинирането на точността на изкуствения интелект с прецизността и критичното мислене на професионалистите от нашия екип, ние създадохме стабилна система, която не само открива заплахи в реално време, но и се адаптира към възникващи рискове. Този хибриден подход гарантира, че потребителите в България и по света могат да търгуват с увереност, знаейки, че техните активи са защитени от най-добрите налични технологии и човешки опит’’, коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България.
В допълнение, Binance използва разнообразна гама от инструменти и протоколи, предназначени да предпазват потребителите от потенциални измами. Тези мерки за контрол на риска са категоризирани в осем нива, осигуряващи оптимален баланс между потребителското изживяване и сигурността. Мерките включват персонализирани поп-ъп известия, функции за “охлаждане” и нотифициране на потребителите при заплахи, заедно с различни канали за обработка на обжалвания, които варират от напълно автоматизирани системи до ръчни процеси за потребители, нуждаещи се от помощ.
Това съобщение идва малко след като Binance съобщи за възстановяване и замразяване на над 73 млн. долара откраднати потребителски средства към юли 2024 г.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *