Десет дни до началото на Олимпийски игри Париж 2024

Десет дни до началото на Олимпийски игри Париж 2024

Точно десет дни делят зрителите на Българската национална телевизия до началото на най-грандиозното спортно събитие на планетата – Летните Олимпийски игри в Париж. От 26 юли до 11 август в ефира на БНТ 1 и БНТ 3 ще бъдат излъчени 250 часа спорт с акцент върху българското представяне, както и финалите в най-популярните олимпийски спортове.

„Както с УЕФА ЕВРО 2024 се представихме добре, така се надяваме и сега да продължим тази линия и с Олимпийските игри – бъдете сигурни в това. Очакват ни много качествен спорт и българско участие, отразено и поднесено по най-добрия начин“, каза в предаването „Денят започва“ Ивайло Ангелов, директор на дирекция „Спорт“ в БНТ.

Сред изненадите нa БНТ за Олимпийските игри е голямата звезда в леката ни атлетика Ивет Лалова, която ще бъде специален репортер в Париж, както и анализатор на състезанията по лека атлетика в тандем с Евгени Николов.

„Обратното броене започна, вълнението вече се усеща. Нямам търпение да бъда в новата си роля и да видя какво е от другата страна“, сподели най-добрата ни спринтьорка.

„Много са спортовете, които трябва да съчетаем. За щастие имаме два канала, по които можем да излъчваме спорт – БНТ 1 и БНТ 3 – така че зрителите ще могат да видят всичко най-важно и най-добро от Олимпийските игри“, каза от своя страна Евгени Николов.

Още две родни спортни знаменитости се присъединяват към екипа на БНТ за Олимпийски игри Париж 2024 – олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 с ансамбъла на България Симона Дянкова и Лаура Траатс.

Симона Дянкова с Илиян Енев и Лаура Траатс с Радостин Любомиров са двете двойки водещи на предаването „Днес на Игрите“, което ще се излъчва всяка вечер по време на Олимпийските игри от 19:00 ч. до 20:00 ч. по БНТ 1. Лаура Траатс и Радостин Любомиров ще бъдат водещи във вечерта на 26 юли, петък, когато е официалното откриване на Олимпийските игри във френската столица. Грандиозната церемония започва в 20:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3.

Студийната програма на БНТ за Олимпийските игри ще предложи на зрителите и сутрешното предаване „Добро утро, Париж!“ с водеща Десислава Францова – от понеделник до неделя между 9:10 ч. и 9:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3. Олимпийският маратон в ефира на обществената телевизия ще приключва всеки ден с 30-минутен обзор след 23:00 ч.

Бизнес и технологии Спорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *